7.6.2013

Jättiläisenmaa

Torstaipäivä huipentui työporukan yhteisessä virkistysiltapäivässä Jättiläisenmaassa, Paltamon Kivesvaaralla. Paikkahan on entinen laskettelukeskus ja oli ollut tyhjillään 20 vuotta ennen nykyistä muotoaan.

Ja voi pojat tytöt, että osasi olla huikeita maisemia! Kyllä kelpasi katsella omaa maakuntaa 265 m meren pinnan yläpuolelta ;) Vaaralta näkyy kuulemma lähes kaikki Kainuun kunnat... Välillä huimasi tätäkin "cityläistä" ja patikoidessa oli seurana iitikat sekä paarmat, mutta olipa kiva iltapäivä! Tarjolla tässä kohteessa on mm. näköalasaunomista ja linnunpönttömajoitusta (joissa on sitten taattu pesimisrauha...) muun elämyksen ohella.

Ohessa muutama kollaasi paikasta ja tarinaan jättiläisineen voi tutustua tarkemmin täällä.

Kaukana siintää Oulujärvi.
Edessä isommalta näyttävä vesistö
on Kivesjärvi.

 

Näköalasauna kätkee saunan lisäksi sisäänsä majoitustilat..

Päärakennus Taikalinna.

Taikalinnan sisällä olevia ravintolatiloja.

Mökkimajoitusta alueella.

Kunnon pala raparperipiirakkaa :D

Jostain syystä ei ollut veto pois kotiin tullessakaan ja niinpä touhuttiin jälleen loppuilta pihapuuhissa. Eli homma edistyy koko ajan ;=)


PIKKUAPULAINEN ♥

Siinä sivussa laittelin vielä kuistia...en osaa sitten päättää millään, mitä sinne tulee ja nyt raahautin sinne miehellä kommuutin, jossa minulla riittää työsarkaa vielä kesälomillakin *heh*


Onneksi on perjantai - kuitenkin - ja voi taas huohahtaa *puuh* Teini on rippileirillä ja eilen miehen kysyessä, että tarviiko tuoda jotain vierailupäivänä, oli tekstiviestivastaus: "Pringles purkki" :=) Ja toinen viesti tuli perään: "Sour Cream Onion!" Eli ei pahempia puutteita ilmeisesti *hih* Pikkuveli on nukkunut teinin huoneessa ja kun on kysytty (veljen)ikävästä, vastaus on ollut napakka ei...

Näillä fiiliksillä viikonloppu alkakoon ja siinä sivussa taitaa sääkin jo muuttua meidänkin korkeuksilla. Ei makeaa mahan täydeltä, mutta lumetonta säätä taitaa kuitenkin olla luvassa ;=)

Mukavaa perjantaita ruudun sinne puolen !


4 kommenttia:

 1. aivan ihanan näköinen paikka tää jättiläisen maa. enkä ollu ennen tätä kuullutkaan..näyttää niin lupaavalta kuvista päätellen, että tarttee harkita pistäytymistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kyllä sielu lepää ja rauha on maan päällä ;)

   Tosi kiva esim. juhlien viettopaikaksikin.

   Poista
 2. On tämä Suomi kaunis...tuhansien järvien maa...:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...