23.11.2012

DIY: Art Medium - pikkuinen pöytä

Yleisön pyynnöstä (heh) laitan vielä postauksen ohjeineen liimalakkatuunauksesta. Tällä kertaa kohteeksi joutui pikkuruinen kukkapöytä, jonka muistin lojuvan vintillä.


Kuvan tulostin 2 A4:lle, sillä pöydän halkaisija oli sen verran leveä. Kuva tai teksti tulostetaan peilikuvana ja lasertulostin on paras vaihtoehto tähän tuunaukseen. Mustesuihkutuloste ei tartu niin hyvin ja se voi haalistua huomattavasti myöhemmässä vaiheessa.

 Liitin kuvat takaa tavan teipillä kiinni toisiinsa.

Levitin lakan tällä kertaa suoraan pöytään, mutta pienemmissä projekteissa se on helpompi levittää kuvaan. Sitten asetin sen kuvapuoli alaspäin kiinni pöytään ja tasoitin ilmakuplat. Tämä on tärkeä vaihe, sillä kuva on saatava tasaisesti kiinni, ettei siitä irtoa liikaa kuvapintaa pois. Lopuksi kannattaa vielä painella kuva topakasti kiinni pöydän pintaan. 

Annetaan kuivua yön yli ja kastellaan sitten kuva kauttaaltaan sumutinpulloa apuna käyttäen. Kastella voi myös märällä talouspaperilla tai pumpulitupolla. Annetaan hetki vetäytyä ja tarvittaessa kastellaan lisää.

Sitten aloitetaan kaikista tympein vaihde eli hangataan sormin märkää paperia pois pinnasta pyörivin liikkein. Alta paljastuu pikkuhiljaa jotain jännää ;D Ja sormet ovat hellinä!

Tarvittaessa kostutetaan lisää ja hangataan, hangataan. Itse hankasin enemmänkin, sillä halusin pinnasta kuluneen näköisen.

Siinä se nyt on. Lopuksi voi laittaa lakkaa päälle, jos pinta tulee kokemaan kulutusta (esim. tuoli tai pöytä). Näin se kestää ja on helppo pyyhkiä pölytkin. Ja Linnanherra on nyt ikuistettu...pöytäänkin ;D

Vähän siitä tuo liitoskohta näkyy, kun en malttanut sitä kunnolla teippailla ja asetella, mutta tekniikka varmaankin tuli selväksi, hope so ;D

Näiden myötä toivotan teille kaikille oikein rentouttavaa viikonloppua ja muistakaa osallistua arvontaan tuolta ylhäältä !

Me häivytään illan päälle Vuokattiin Winter Openiin....Michael Monroe on siellä tänään keikalla *ou jee*

You're (not) million miles away tonight and we are not a day late ;D

Palaillaan, ystävät!

20 kommenttia:

 1. Hiano on! Mitä paperia sä käytit tuossa? Nimittäin lasertulostimet on joskus aika epeleitä eivätkä tykkää kaikista papereista...nim. merkillä "laitoinpa kutistemuovia lasertulostimeen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytin ihan tavan tulostuspaperia, se on parasta ja tarpeeksi ohutta tuohon hommaan.

   Poista
 2. Jess! Eiköhän mekin nyt onnistuta!
  -Blackie ja Helena-

  VastaaPoista
 3. Kiitos selkeestä ohjeesta! Pitänee joskus kokeilla, kun ensin keksin, että kellähän sitä ois lasertulostin.. :D
  Tosi kiva tuli pöydästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olepas hyvä, liisax! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

   Poista
 4. taidan olla koukussa tuohon artmediumiin :D ihana pöytä..taidampas minäkin tilata pullon tuota ihanuutta ja laittaa meidänkin tulostimen laulamaan..

  VastaaPoista
 5. No vaatiipa hienoista kärsivällisyyttä tuo upia pöytä...Mutta siis mitä, Mikkoa siellä jo vissiin näillä lukemilla kuulaan, ootan pallautetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen se teettää töitä, mutta ei liian kanssa, Lovviisa ;D

   Laittelen illasta kuvia (ja niitä tulikin sitten eturivistä räpsittyä oikein olan takaa ;D

   Poista
 6. Histamiini sinnuu! Tuotahan pitänee kokeilla. Taas. Jälleen kerran... josko saisin jostain ylimääräisen tunnin näihin liika lyhyviin vuorokausiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, aika kun riittäis ;D Niin töissä kuin kotona, you know...

   Poista
 7. Upea! Nyt tahdon entistäkin varmemmin tuon tekniikan oppia :) Pitäkäähän hauskaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika! Se on loppupeleissä älyttömän helppo, kun muistaa tasoitella kuvasta kuplat pois ja antaa kuivua kunnolla.

   PS. Hauskaa oli ja keikka oli aivan huippu!!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...