21.6.2015

Joen juhannus

Aamuvarhain juhannuspäivänä päätettiin lähteä aamukävelylle joen rantaan katsastamaan erästä työmaata. Kaupungissamme on käynnissä keskustan alueen ja jokivarren kunnostamistyöt enkä mieluimmin muuhun voisi nähdä veromarkkoja tuhlattavan. Tämä on enemmän kuin tarpeen. Saada aikaan kaunista jälkeä ☺

Annetaan kuvien puhua puolestaan, niitä sitten riittää. Sää oli mitä oli, mutta näillä mennään:


Kaupungin perustaja kreivi Per Brahe:
Tähän tulee kävelysilta lokakuussa:


Maailman pohjoisin kivilinna, rauniolinna....siellä se ikävän sillan alla pienelle linnasaarella majailee:


Tällä oli emäntä hukassa - vai liekö isäntä ☺
Linnansilta. Voi surkeaa, mikä näky - juhannuksenakin vielä ☺ Purkuun vain koko kapistus!Vastarannalta kaupungin puolelta:Kajaanin oma poika, Eino Leino:


Tätä näkymää Eino katselee päivät pitkät. Onpa Kekkonen nähnyt jopa untakin ja ostanut huutokaupassa Kyynäspääniemen näkymän aikoinaan ☺ Miltä lie näyttänyt 1900-luvun alussa niemi tästä suunnasta... Joka tapauksessa on ollut suosittu nuorison illanviettopaikka aikoinaan - tuo niemikin meinaan. Onpa siellä ollut jopa kahvilakin.


Kuistille värkättiin hieman juhannusta ja kukkia:
Leppoisaa juhannuksen jälkeistä elämää kaikille, nautitaan tästä päivästä ja joka tunti vaihtelevasta säästä ☺

6 kommenttia:

 1. No hitsi, olipas tutun näköiset linnanrauniot :) tuolla sitä on oltu kerran jos toisenkin 70-luvulla tyttösenä! Vähän ovat surkeassa kunnossa ja Kajaanin maisemat näköjään muutenkin kovasti muuttuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan ne lähes samassa kunnossa kuin 70-luvullakin ainakin meikäläisen kuvien perusteella ☺ Innolla täällä seurataan, sillä rauniot ovat tätä nykyä Metsähallituksen omistuksessa ja heillä on jotain projektia sen tiimoilta. Saas nähdä.

   Poista
 2. Ihanat nuo linnanrauniot ja kaunista siellä näyttää olevan muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnanrauniot ovat keskustan suosituin nähtävyys, jossa mm. tänä kesänä on Linnan aarre -kierroksia lapsille. Vasta ravintolapäivänä siellä oli pop up -ravintola, joka veti väkeä kuin ennen pipoa.

   Poista
 3. Oih, tuolla linnarauniolla olen käynyt kerran, kun oltiin vielä nuoria ja miehen kanssa ajeltiin moottoripyöräreissu täältä Kajaanin kautta Ouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan siellä on piipahtaa - joka kesä. Eihän se Turun linnalle vertoja vedä, mutta lapset tykkää ☺ Harmi vain, kun ei tiedetä, miltä se on näyttänyt alkujaan...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...