10.6.2013

Patio ja sen torso

Tarkoitus oli siis kesälomilla terassia rakentaa, mutta kuten jo aikaisemmin on käynyt ilmi, sitä on tehty aina - koko ajan - taukoamatta - säiden salliessa. Eihän sitä hyvää ilmaa voi pilata makaamalla auringossa nauttien, eihän :=)

Mutta aloitetaan tuosta otsikon torsosta. Sunnuntaina piipahdettiin katukirpparilla ja kas kummaa, kadun viimeinen kohde oli oikea aarreaitta! Sieltä nappasin mukaani mm. lähes itseni mittaisen rautatorson. Niitäkään ei voi koskaan olla liikaa... Ja näin se pääsi uutta terassia koristamaan kera tekoruusuköynnöksen, sillä mä epäilen, ettei sen aidon kasvattaminen (minulla) onnistu tuon ympärille:Torso oli alunperin punainen, mutta
sehän ei tunnetusti ole lempivärini...

Sitten mennään siihen itse terassiin. Väriltään laudat ovat vielä ruskeita, mutta katsotaan vuoden päästä, mennäänkö noin vai maalataanko. Aitaa laitetaan tuonne toiseen laitaan (missä nyt näkyykin kevyt viritelmä), muttei kuitenkaan kiertämään koko terassia. Voisi olla olo kuin karsinassa, varsinkin kun tuo nykyinen pöytäryhmä vie suuren tilan terassin syvyydestä. Eihän tuolta perältä kukaan *****päinen pääsisi kunnon terassi-iltoina (?) helposti pois, jos siinä olisi aitaa sotkemassa liikkumista.


Sää on ollut edelleen suotuisa täällä päin. Ai niin, taisi se yrittää ukostaa lauantaina, mutta kyllä oli heikko esitys. Kukat sai vettä niskaansa, mutta tänään niitä piti kuitenkin kastella hanavedellä. Ei voinut edes vesiastioita täyttää tuo ns. sadesää. Kyllä se vielä ehtii tännekin tulla. Nyt nautitaan ja näin komeasti se valopallo helli istuessani kuistilla kiikkustuolissa:


Jep, eräs pylväsehdokas on asetettu näytteille.
Projektia pukkaa siitä sitten jossain välissä ;=)


Juu, mä tiedän...voisihan ne ikkunatkin pestä, mutta kun mua ei yhtään kiinnosta. Nehän voi vielä särkyä, kun ne on niiiiin vanhat...

Mutta - nyt tämä vanha painuu oikomaan jäseniään, sillä selkäpiru ei tykkää enää yhtään mun tukemisesta. 

Mukavaa viikonalkua kaikille !


14 kommenttia:

 1. Voi että tuo teidän kuisti on kiva vanhoine ikkunoineen, kyllä talon emännän kelpaa siellä kiikkustuolissaan oleilla! Joko rippijuhlat ovat ennen juhannusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kamu ♥

   Rippijuhlat ovat tämän viikon sunnuntaina... Huominen töitä ja sitten on pakko jo paneutua sisähommiinkin :=)

   Poista
 2. Kaunis patio! Odotan innolla mitä noista pylväistä tulee, tai siis lopputuloksesta. Isovanhempieni saaristomökissä oli tuollaiset puunrunko-pylväät terassilla, tuli ihan lapsuus mieleen noista kuvista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Bucky!

   Pylväät eivät sinänsä muutu, ainoastaan tuo harmaa on uusi ja se pitäisi työstää samanlaiseksi kuin alkuperäisetkin ;=) Siinä kohdassa ei ole ollut pylvästä ollenkaan.

   Poista
 3. Kaunis terassi ja ei tosiaan kaipaa aitaa liiaksi.Ja torso on hieno löytö,vietkö sen syksyllä kuitenkin sisälle? Sillä ei näy olevan paljoa lihaa luiden ympärillä niin paleltuu raukka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, torso pääsee lämpimiin sisätiloihin syksyllä ;=)

   Poista
 4. Minäkin niin tykkäisin kiikkustuolista paviljongissa! Ehkä joskus...

  Ahaa, teillä on samat "suunnitelmat" sunnuntaille - harmittavasti vaan nyt näyttäisi tänne pukkaavan surkeaa keliä,joten ei taida onnistua juhlinta Namussa niin kuin toivoisin. Mutta onneksi nuo säätieteilijät eivät tiedä mitään! Aurinkoa odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ihana hankinta Namuun!! Kannatan ;=)

   Ai teilläkin on bileet! Voi, miten kiva!!
   Juu ja ei noihin sääennuksiin taida kannattaa vielä luottaa. Katsotaan taivaalle sitten sunnuntaiaamuna ;=)

   Poista
 5. Minun vaan täytyy miettiä minne kaiken syötävän ja juotavan vien - kotiin vai Namuun :) Ei viitsisi enää sitten sunnuntaina aamulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä kyllä! Jospa se lauantain säätiedotus jo osaisi osviittaa antaa.

   Toivottavasti onnistuu juhlienvietto Namussa!!

   Poista
 6. Tosi viihtyisän ja tunnelmallisen näköinen terassi. Meilläkin on etupiha terassityömaana ja ihan lähipäivinä valmistuu yksi pätkä. Sitten pääseen terassia pitkin talon ympäri, ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin voisi muuten kiertää tuonne vasemman kulman taakse... h-mmm! Siellä on nimittäin ns. takaovi ja pieni terassialuekin, joten eikun välipätkää naulailemaan. Ideaa ;)

   Poista
 7. mahtava idea tuo torso ja köynnös:D
  Menee tahtoo-myös-tuommoisen-listalleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma A.!!

   Ei muuta kuin toteutukseen ;=)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...