19.4.2012

Kasvin piilottelua

Pikkuhiljaa se kuihtuu pois, uskokaa mua... Nimittäin alakuvissa näkyvä kasvi. Niin, no...on Pörrikin kyllä alunperin pitänyt huolen, että se tuhoutuu. Oli ensimmäiset pari vuotta "kissankorkeudella" ja kauniit vaaleanpunaiset kukat kestivät tasan puoli vuotta. Sitten alkoi luovuttaminen.

Nettishoppailin viime viikolla ja ostin Arjan kaupasta ihanan juuttipussin (mm...). No, ei sille käyttötarkoitusta heti ollut, mutta sitten silmääni sattui tuo kasvi olohuoneessa (ai niin ja juuttisäkki oli jo matkalla meille). Mukava yllätys oli, että juttisäkki oli muovitettu, joten iskin kukan sinne ruukkuineen päivineen. Ei ole kissaa kiinnostanut vielä...(enhän mä tietenkään näe, mitä se öisin täällä puuhaa, mutta...)

Tällainen sen pitäisi olla (kuva netistä):
Kukinta pitäisi tapahtua kuulemma talvisin...no, meillä on varmaan koko ajan ne muut vuodenajat, sillä noita ihania vaaleanpunaisia kasvinosia ei vain näy ;D Mutta nyt on kasvi joka tapauksessa pussitettu, tykkäsipä siitä tai ei:
 
 
Kasvitietäjät puhuvat multien vaihdosta näin keväisin ja lannoituksesta. Joo, mä arvasin, että ne auttaisi!! Se onkin mun vika eikä Pörrin... Multaostoksille siis ja sassiin!

Iloista loppuviikkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Mä oon taas niin onnessa ku huomasin äsken että toissa päivänä kylvetyt kukkasiemenet nousee jo nyt! Aika nopeeta meininkiä! :D

    VastaaPoista
  2. Aloin lukea ja mietin, että mikähän kukkiva kaunistus siellä on tulossa.....mulla on toi sama!!
    Flamingonkukka muistaakseni.
    Mä olen maailman huonoin kaikkien sisäkasvien kanssa, tuokin tykkää tasaisesta kosteudesta....mulle se on sitä, että se on välillä rutikuiva (nyt!) ja välillä niin märkä, että koristeruukkua saa tyhjentää :)

    Niin että äläpäs Pörriä syytä :D
    Mutta jokatapauksessa toi juuttisäkki on nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, flaminkohan se on.

      Niin, se kastelukin tietty auttais ;D

      Ei syytetä Pörriä enää, ei...sillä kun ei pysy kastelukannu edes tassussa ;D

      Poista
  3. Arvaappas miksi meillä ei ole ruukkukukkia ? :S Olen tosi huono hoitamaan, leikkokukkia hoitelen.... on sopivan lyhytjännitteistä puhaa :D
    Kivan kukan löysit seuraan täältä etäältä sen kasvua :) pussukat hieno löytö myös.
    Pörrille terveisiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskohan munkin paras siirtyä leikkoversioihin tai vaikka silkkikukkiin ;D

      Toi flamingonkukka on kaunis...jos se vain kukkisi *joup*

      Kerron terkut pehmolle ♥

      Poista
  4. Meillä oli ikkunalaudallinen erivärisiä Sant Paulioita ja monta erilaista kaktusta:lohenpunaista, punaista ja valkoista. Kaikki kukat saivat kyytiä, kun Julia tuli taloon. Kaikkien kukkien lehdet oli reijitetty ja mullat myllätty, eivät enää kukkineet, vaan kuihtuivat pois.
    Nyt ei ole enää yhtään kasvia koko talossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuntuu, että kaikki vihreä kelpaa. Pörri oli jopa natustellut erästä tekokukkaa sen verran, että piti heittää pois ;D

      Mutta, kasvit ketoon ennemmin kuin kissa *hih'

      Poista
  5. Täällä on yksi ruukkukukkailija, ei kovin pitkäjänteinen sellainen. Ihana pussukka Arjalta, kiitos vinkistä kävisi mihin vain tuo pussi, ajatus raksuttelemaan.
    Ihanaa viikonloppua kisulille ja sulle:)
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussukka on käytännöllinen moneen asiaan ;D

      Ihanaa viikonloppua teillekin, Ilona!

      Poista
  6. Täälläkin yksi hieman onneton kukkien kasvattaja. Jokunen laji viihtyy, leikoista tykkään enempi, ne voi nakata menemään, kun siltä tuntuu.. Pitäisi ehkä olla enempi kärsivällisyyttä. :)

    Kaunis on tuo pussukka, ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että on muitakin ;D Mä oon niin onneton noissa hommissa ja haluaisin silti kasvattaa vaikka sun mitä ihania kasveja. Kärsivällisyys olisi tietty hyvästä ;D

      Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...