12.6.2011

Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä...

nimittäin minun piirakan leipominen... Sähköpostiin tulee aina ihania Kotivinkki-lehden ideoita ja päätin kokeilla sellaista Banoffee-tortun tekoa. Ohje ja kuvakin näytti todella herkulliselta. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja raaka-aineet esille ;D

Lopputulos ei aivan ollut sellainen kuin kuvassa ;D, mutta maku kyllä kruunasi eli suosittelen kaikkia kokeilemaan, kun makean nälkä yllättää.

Tällainen siitä piti tulla ja näillä ohjeilla: 

Kuva Kotivinkin sivuilta.
Ainesosat
8 annosta
Valmistusaika: 80 min (ei siinä kyllä noin kauan mennyt, tai sitten olisi pitänyt *kääk*)
  • 250 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita tai margariinia
  • TÄYTE
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 1 dl minttu-suklaajuomaa
  • (esim. Pauligin Tazza)
  • 1 iso banaani
  • ½–1 tlk (á 400 g) kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
  • (ks. ohje viereisestä laatikosta)

Tee näin:

  • 1. Jauha keksit monitoimikoneen kulhossa tasaiseksi massaksi. Anna koneen käydä ja lisää sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta peitettynä viileään.
  • 2. Vaahdota kerma vaniljakreemi­jauheen kanssa. Voit korvata kreemijauheen vaniljakastikejauheella, käytä silloin jauhetta hieman enemmän. Mausta seos vaahdottamisen lopussa minttu-suklaajuomalla.
  • 3. Kuori ja viipaloi banaani. Laita keksikerroksen päälle puolet banaaneista, kinuskia ja kermavaahto. Lisää kermavaahdon pinnalle loput banaaniviipaleet. Viimeistele pinta kinuskilla ja halutessasi sulatetulla suklaalla.

Tällainen siitä tuli (eli satumaisen näköinen, vai mitä?):
Syötävää se oli, uskokaa tai älkää;D
Tällä tyydyttää makeanhimon jo pienellä palalla.

Taannoin kokeiltiin sitten Katjan Tirlittan-blogissa mainittua raparperipiirakkaa ja täytyy sanoa, että loistavan piirakan mies (?) loihti. Minä siis luovutin täysin tuon tortun jälkeen (ainakin vähäksi aikaa uusien kokeilun) ja annoin ravintolapäällikön vallata keittiön ;D

Siitä ei valitettavasti ole kuvaa, sillä se meni parempiin suihin alta aikayksikön (eli ensimmäisen palan maisteltuani, unohdin kokonaan kuvauksen ja kun lopulti muistin kuvata...piirakkavuoka oli tyhjä *hih*). Sen verran vielä sovellettiin, että laitettiin raparperin sekaan omenaa, joten makuelämys oli kyllä huippu. PS. Kuvan näette tuolta Katjan blogin sivuilta. Suosittelen raparperinystäviä kokeilemaan.

Meillähän keittiö on pääsääntöisesti miehen valtakuntaa, ei me ruoassa pysyttäisi, jos minä siellä lämmittelisin mikroaterioita päivät pääskysten... Leipomispuolen sitten pyrin hoitelemaan vaihtelevalla menestyksellä, mutta toisinaan on ihana, kun joku toinenkin sen tekee, vai mitä?

Ilma viileni mukavasti, helteellä ei tullut tehtyä mitään järkevää, paitsi koluttua Rompepäivillä Sukevan Lohirannassa, mutta se onkin sitten toinen juttu se!

Ihanan vilpoisaa sunnuntaita kaikille! Tämä tyttö pistää kissan sekä matot ulos ja sitten siivoillaan ;D

6 kommenttia:

  1. Makuhan on pääasia... vai kuinka...:)

    Meillä sama juttu, mies on meidän perheen kokkikolmonen ja maittavaa ruokaa loihtiikin..:)
    Samoi tyttären perheessä, mies kokkaa... kulkisikohan tuokin suvussa..:)

    VastaaPoista
  2. Namin on näköstä kyllä, moisesta piiraasta en ole kuullukkaan. Taijan tehä Tirlittanit...Ja eikäkö naapurin raparperipuskalle ja piirakoimaan :)

    VastaaPoista
  3. No eihän sen aina tartte ;-)

    Niin on herkun oloinen torttu, että kokeillahan tuota täytyy, vaikka seuraaville kesävieraille :-9

    VastaaPoista
  4. No nyt mulle tuli kauhea makeanhimo! Että kiitos vaan ;D (*hakee mokkakuutiot pakkasesta pöydälle sulamaan*) ja mun kun pitäis saada pari kiloa pois ennen lomaa!!! Mutta lomaan on enää reilu kolme viikkoa ja mulle maistuu ruoka ja herkut tällä hetkellä ihan liian hyvin, hih ;)

    Odotan jännityksellä, mitä sieltä rompetorilta tarttui tällä kertaa matkaan :)

    VastaaPoista
  5. Ihana ohje, tuota on pakko kokeilla!

    Ja tiedätkö, mulle tuli tänään tenkkapoo tuon raparperipiirakan kanssa. Unohdin kokonaan pohjasta piimän ja munan, eli siihen tuli pelkkä murupohja. Ja oman ja raadin mielestä ehdottomasti parempi niin. Eli jatkossakin jätän piimän ja munan pois :)

    VastaaPoista
  6. Irmastiina: Kyllä näin on !

    Lovviisa: Kokeile ihmeessä ! Oli todella hyvä ohje!

    petit boudoir: Maku on se, joka takaa nautinnon ;D

    Liisa: Sori ;D Pitäähän sitä joskus nauttia, anna mennä vaan!

    Katja: Hyvää oli, täytyy myöntää! Pakko kokeilla tuotakin versiota raparperipiirakasta, ehdottomasti! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...