10.6.2014

Kesäkelejä ja loman alkua

Aurinkokin suostui tulemaan esiin parin sateisen päivän jälkeen, vaikka ei sillä niin hirveästi väliä, kun lomakin on vasta alkutekijöissä. 5 viikkoa autuutta ja vapaana oloa (?) aluillaan enkä ole osannut kuin googlearthata Tukholmaa ja Turkua. Suunnitelmia, suunnitelmia. Niitä sitä olla pitää.

Tukholmasta tulee muistoja mieleen, Turku on sen sijaan aivan uusi tuttavuus. Innolla ja unelmoiden asiat etenee.

Mutta - mennään pihalle hetkeksi. Kukkia on viritelty sankoihin ja ruukkuihin, vielä on pari pientä ruukkua kaveria vaille. Omenapuu (tai toinen niistä) kukki kukkansa ja uima-allas on ollut kovassa käytössä lämpöpäivinä ☺
Pihan koristuksiin kuuluu niinikään tämä vanhus, maitokärryt. Näillä on kuskattu vettä kaivosta - ei niinkään kovin kaukana meiltä, kun silloisesta talosta puuttui luksus nimeltä vesijohto. Muutamia kymmeniä vuosia sitten. Meidän pihassa ne kärräävät sinkkisankoja kukkineen.

Sankoissa kasvavat jaloruusut. Entinen (3 vuotta vanha versio) sanoi tämän talven talvehtimisen jälkeen sopimuksensa irti, so. En mä kyllä hirveesti sitä yrittänyt viritellä eloonkaan, joten jospa näistä olisi iloa 
useammaksi kesäksi. Kun kerran onnistuin yhden kohdalla, kenties...

Kellarissa talvehti lisäksi muutama (6...) pelargonia, joista 2 selvisi minun hoidossa. En aio edes yrittää moista ensi kesänä, vaan ostan kukkivat versiot suoraan puutarhalta. 

Jotensakin on vetämätön olo, mutta niinhän se usein eka lomaviikko meneekin ☺ Otetaan siis mallia muista ja nautitaan vallitsevasta olotilasta☺


Kauniita kesäiltoja ja iloa viikkoon kaikille !

12 kommenttia:

 1. Onpa sulla mukavan pitkä loma:)) Ehdit kyl tuossa ajassa koluta Turun toispuolenkin;) Noi maitokärryt on ihanat ja tiiätkös....meil on töissä nuo ja niillä haen tavaroita paikasta a paikkaan b. Erittäin kätsyt:) Hyvää lomaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt, kun on ollut muutaman vuoden siihen mahdollisuus, olen innosta soikeena suurimman osan pitänyt kesän aikana.
   Talvellekin jää päiviä ja ylitöitä tulee väkisinkin, niin kyllä sitä syksyllä ja keväälläkin on muutamia päiviä mahdollisuus huilata ☺

   Turussa on vain pari päivää aikaa, mutta kiva on sekin aika siellä viettää. Uskon vakaasti näin!

   Poista
 2. Mukavaa lomaa! Maitokärryjen "katveessa" pitsipöydän äärellä kelpaa aamukahvit siemailla kaikessa rauhassa :) Itsekin lomailen peräti 2,5 viikkoa putkeen ja on niinkin "maalaisromanttista" puuhaa muutamaksi päiväksi, kuin kuusentaimien istutusta.Mukavaa puuhaa kyllä, olisi vaan noita kukkapuuhiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oikein luonnistu nuo istutushommat ☺ Tykkään viljellä ruukkukasveja enemmän ☺
   Kukat on kauniita kesän koristeita.

   Poista
 3. KÄÄK...viis viikkoo, mitenhän sinulla aika kuluu??? ;D Oikein ihanaa ja nautinnollista kesälomaa, varmaan ehdit käydä täälläkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ajan kuluttamisella ei tuu mitään ongelmia *heh* Paremmin se näin menee ☺

   Vielä en lupaa mitään kyläilystä, mutta pidän mielessä...

   Poista
 4. Ompas kerrassaan kaunista...Ihanata lommaa ja muista ottaa se rentoutunu ilime :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lovviisa!
   Mä luulen, että mun ilme on täysin muuttunut viime päivinä ☺ Ah, tätä auringon määrää ☺

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...